3/5/13

«ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ» Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ ανησυχεί το Μαξίμου


Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είναι σαφές πως οι όποιες εξελίξεις σημειωθούν μετά και την αντιπαράθεση των κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου δεν αποκλείεται να επηρεάσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Hρεμία τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής επιδιώκει ο Αντ. Σαμαράς ενόψει της κρίσιμης επόμενης περιόδου
Hρεμία τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής επιδιώκει ο Αντ. Σαμαράς ενόψει της κρίσιμης επόμενης περιόδου
Τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού δεν διστάζουν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις αυτές και γενικότερα για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ενός εκ των τριών κυβερνητικών κομμάτων.
Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους επισημαίνουν ότι το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και απαιτείται ηρεμία τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, προκειμένου με τη στήριξη της πλειοψηφίας να «περάσουν» και να υλοποιηθούν τα νομοσχέδια που αποτελούν αυτή την ώρα βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού. Δεν πρέπει να υπάρξουν κλυδωνισμοί στις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων, καθώς έχουμε μπροστά μας σημαντικά νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας , μιλώντας στο «Εθνος».
Το ίδιο πρόσωπο δεν αποκλείει πάντως η σύγκρουση αυτή, εάν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, να επηρεάσει τη στάση βουλευτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μπορούν να λάβουν αποστάσεις από μια κυβερνητική επιλογή μόνο και μόνο για να εκφράσουν τη διαφωνία τους για τους χειρισμούς που γίνονται στο εσωτερικό του κόμματός τους.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του, στους υπουργούς αλλά και στα προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ να μην παρέμβουν στις εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οποιαδήποτε δήλωση μπορεί να παρερμηνευθεί και αντί να λύσει να επιτείνει το πρόβλημα. Ο πρωθυπουργός έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, έχει επικοινωνήσει με τον κ. Β. Βενιζέλο και έχει συζητήσει και αυτά τα θέματα.
Να πέσουν οι τόνοι
Σταθερή του θέση πάντως είναι ότι αυτή την ώρα είναι ανάγκη να πέσουν οι τόνοι, να υπάρξει εσωκομματική νηνεμία, καθώς δεν πρέπει επ' ουδενί οι όποιες συγκρούσεις να διαταράξουν την πορεία της κυβέρνησης, ειδικά σε αυτή τη χρονική περίοδο που ο ίδιος είναι έτοιμος να διεκδικήσει συγκεκριμένες βελτιώσεις στο μνημόνιο, έχοντας -προηγουμένως- υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνεί με την τρόικα.
Ο σχεδιασμός του κ. Σαμαρά, πάντως, δεν πρόκειται να αλλάξει επί του παρόντος. Μέσα στον Μάιο θα προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή τα νομοσχέδια που είναι έτοιμα, θα ταξιδέψει στην Κίνα και πιθανώς με την επιστροφή του να προχωρήσει και στις πολυσυζητημένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθούν στη σύσκεψη κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Γιάννης Σαραντάκοςhttp://popigreek.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου