29/4/13

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Αποφασίζει την εκταμίευση το Euroworking Group




Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, το τμήμα δηλαδή της δόσης που εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο του 2012 κι έπρεπε να είχε λάβει η Ελλάδα τον Μάρτιο, αναμένεται να ανάψει κατά τη σημερινή του συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη το EuroWorking Group.

Αποφασίζει την εκταμίευση το Euroworking Group
Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει επίσης, εκτός απροόπτου, ο δρόμος και για την εκταμίευση της δόσης των 6 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει βάλει μάλιστα στόχο να ανεβάσει το ποσό που θα λάβει η χώρα μας από τα 8,8 δισ. στα 12 δισ. ευρώ και γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε «τρέχει» δράσεις και προαπαιτούμενα που δεν είχαν τεθεί για την αξιολόγηση του α' τριμήνου.
Εφόσον το EWG πει σήμερα το «ναι», τα 2,8 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου με προορισμό την πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Στη συνέχεια, στις 13 του επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα εξεταστεί η εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Πάντως πηγές από τις Βρυξέλλες, αλλά και το οικονομικό επιτελείο έχουν επισημάνει πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί στην Ελλάδα, εντός του Μαΐου, «διπλή» δόση ύψους 7,4 δισ. ευρώ από το Eurogrouphttp://popigreek.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου