4/5/13

Φονικές συγκρούσεις στη Νιγηρία


Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην ομόσπονδη πολιτεία Ταράμπα της κεντρικής Νιγηρίας, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τα σωστικά συνεργεία.


«Έχουμε ανακαλύψει ως τώρα 20 νεκρούς στην τοποθεσία Βουκάρι, 200 χιλιόμετρα έξω από το Τζαλίνγκο, την πρωτεύουσα της πολιτείας Ταράμπα», διευκρίνισε η πηγή, προσθέτοντας πως επιβλήθηκε 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας. «Συνεχίζουμε να ψάχνουμε στην πόλη», πρόσθεσε μέλος των συνεργείων διάσωσης, εκφράζοντας φόβους για περαιτέρω θύματα.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η επικήδεια πομπή ενός παραδοσιακού αρχηγού της εθνότητας Τζουκούν, τα μέλη της οποίας είναι στην πλειονότητά τους χριστιανοί, διέσχισε μια μουσουλμανική συνοικία φωνάζοντας συνθήματα που οι μουσουλμάνοι θεώρησαν προκλητικά, όπως ισχυρίστηκαν οι κάτοικοι.

Οι εντάσεις ανάμεσα στης δύο κοινότητες έχουν αναζωπυρωθεί από το Φεβρουάριο στο Βουκάρι, μια πόλη με κυρίως χριστιανούς κατοίκους καθώς στο παρελθόν έχουν καταγραφεί και άλλες φονικές συγκρούσεις. 
http://popigreek.blogspot.gr/

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου