7/5/13

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Τύμπιγκεν Ο ύπνος μετά μουσικής κάνει καλό στη μνήμη


Η χαλαρωτική μουσική σε χαμηλή ένταση ενώ κοιμόμαστε, βοηθά τον οργανισμό να ηρεμήσει, αλλά ενισχύει και τη μνήμη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Τύμπιγκεν, στη νοτιοδυτική Γερμανία.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο ρυθμός της μουσικής συγχρονίζεται με τον ρυθμό της εγκεφαλικής ταλάντωσης, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι δυνατότητες του εγκεφάλου και να αυξάνεται η μνήμη.

Στην έρευνα συμμετείχαν έντεκα εθελοντές, οι οποίοι εξετέθησαν σε ηχητικές διεγέρσεις που ήταν συγχρονισμένες με τον αργό ρυθμό ταλάντωσης του εγκεφάλου και το επόμενο πρωί διαπιστώθηκε ότι μπορούσαν να θυμηθούν ευκολότερα λέξεις που είχαν μάθει την προηγούμενη ημέρα.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Γιαν Μπορν, επισήμανε πως δεν σημειώθηκαν τα ίδια αποτελέσματα με μουσική μη συγχρονισμένη με τις διακυμάνσεις του εγκεφάλου.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η έρευνα μπορεί να φανεί χρήσιμη και για την ενίσχυση άλλων ρυθμών του εγκεφάλου, με λειτουργική σημασία, όπως εκείνοι που συμβάλλουν στην ρύθμιση της προσοχής και της συγκέντρωσης. http://popigreek.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου