9/5/13

ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Nόμιμη η παράσταση του Δημοσίου



Nόμιμη η παράσταση του Δημοσίου
Παραδεκτή και νόμιμη έκρινε χθες το Δικαστήριο, την παράσταση του Δημοσίου ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη Τσοχατζόπουλου, λόγω της βλάβης που υπέστη, ξεχωριστά από καθέναν από τους
κατηγορούμενους. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστήριζαν ότι η δίκη αφορά μόνο το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για το οποίο δεν έχει λόγο το Δημόσιο.
Το δικαστήριο έκρινε ότι νόμιμα παρίσταται το Δημόσιο, καθώς οι κατηγορούμενοι μείωσαν με τις πράξεις τους το κύρος και την αξιοπιστία του. Πλέον, το Δημόσιο νομιμοποιείται να ζητάει ένα εκατομμύριο ευρώ από καθένα εκ των 19 κατηγορουμένων στην υπόθεση.
Η υπεράσπιση έθεσε επίσης θέμα για εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του κ. Τσοχατζόπουλου, αφού το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί, ο ίδιος δεν μπορεί να διώκεται για ξέπλυμα χρήματος.
ΚλήτευσηΠαράλληλα, η υπεράσπιση του πρώην υπουργού επανέφερε και το αίτημα της κλήσης των μελών του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, καθώς θεωρεί ότι η κατάθεσή τους είναι σημαντική, αφού ενέκριναν τις συμβάσεις για τις αγορές των υποβρυχίων και των ΤΟR- M1.
Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί. Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση πριν συμπληρωθεί το 18μηνο -ανώτατο όριο προφυλάκισης- για όσους κατηγορουμένους παραμένουν προφυλακισμένοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου