11/7/13

ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την κινητικότητα στην Αθήνα


Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την κινητικότητα στην Αθήνα
Με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στο πρόγραμμα κινητικότητας και απολύσεων στο Δημόσιο που προωθεί η κυβέρνηση, με τους Δήμους να βρίσκονται «στο κόκκινο»

Σήμερα η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, με τη συμμετοχή εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ).
Στις 20.00 το βράδυ οργανώνει συλλαλητήριο στη πλατεία Συντάγματος το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, (ΠΑΜΕ), ενώ συγκεντρώσεις έχουν εξαγγελθεί και σε πολλές πόλεις της χώρας.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο.
Για την Παρασκευή αποφασίστηκε στάση εργασίας από τις 11.30 έως το λήξη του ωραρίου, ενώ την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση στις 12 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.
Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.
Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία και εξετάζεται το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.
Την Τρίτη 16 Ιουλίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους. Για παράδειγμα, ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη αποφάσισε να απόσχει από την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ στο δήμο Αθηναίων θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων, τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία.
Αναφορικά με το δήμο Αθηναίων, οι εργαζόμενοι θα παραβρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και το δήμαρχο κ. Καμίνη να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου