13/7/13

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ Βραζιλία: Επεισόδια και ένταση στην ιστορική γενική απεργία


Βραζιλία: Επεισόδια και ένταση στην ιστορική γενική απεργία
Ενταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της πρώτης ύστερα από 22 χρόνια γενικής απεργίας στη Βραζιλία, με επεισόδια και χρήση δακρυγόνων από τις αρχές.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των συνδικάτων με αίτημα καλύτερες συνθήκες εργασίας και βελτίωση των κρατικών υπηρεσιών, στον απόηχο των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκλόνησαν πριν λίγες ημέρες τη χώρα.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων στο κεντρικό Ρίο όταν κάποιοι διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και βία. Μια ομάδα μασκοφόρων διαδηλωτών εκτόξευσε πέτρες και πυροτεχνήματα προς την αστυνομία. Κατά την διάρκεια των οδομαχιών ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της χώρας ενώ ένας εκφωνητής συνιστούσε ηρεμία.
Βραζιλία: Επεισόδια και ένταση στην ιστορική γενική απεργία
Τα συνδικάτα της χώρας είχαν καλέσει στην «Ημέρα Πάλης» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων προ εβδομάδων τους Βραζιλιάνους, θέλοντας έτσι να συνεχιστεί η πίεση προς την κυβέρνηση.
Στην απεργία συμμετείχαν δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι, εργαζόμενοι στα μεταλλεία, στις μεταφορές, στα λιμάνια και στις κατασκευές. Οι απεργοί απέκλεισαν τμηματικά ή εξ ολοκλήρου 80 συγκοινωνιακούς κόμβους σε 18 μεγάλες περιφέρειες της χώρας.
Στο Σάντος, λιμενεργάτες απέκλεισαν την πρόσβαση στο μεγαλύτερο λιμάνι της νότιας Αμερικής, με ανάλογες κινητοποιήσεις να καταγράφονται και σε άλλα λιμάνια σε έξι περιφέρειες.
Αρκετά νοσοκομεία λειτούργησαν μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι πάντως στις δημόσιες συγκοινωνίες στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου