8/7/13

ΣΤΗΝ Π.Ε. ΤΗΣ ΝΔ Αντ. Σαμαράς: "Αντέξαμε σε μια περίοδο που όλα κατέρρεαν"


Αντ. Σαμαράς:  Αντέξαμε σε μια περίοδο που όλα κατέρρεαν
Με το ΠΑΣΟΚ μας χωριζουν πολλά, μας ενώνει όμως ο στόχος να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση,
είπε στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «όταν λέμε μεταρρυθμίσεις το εννούμε».
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε βήμα ανανέωσης της παράταξης και του κόμματος τη σημερινή διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

"Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών έναντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις" είπε ο κ. Σαμαράς.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα κ. Μανώλη Κεγαλογιάννη για τον οποίο προανήγγειλε ότι θα πάει στην Ευρωβουλή μετά τις επόμενες ευρωεκλογές. Πρόσθεσε δε, ότι αναδεικνύεται μία νέα γενιά στελεχών ενώ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος.
Μίλησε, επίσης, για αλλαγές στην οικονομία και για την πολιτική του κόμματός του στα θέματα της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης.
«Αντιπαλοί μας είναι αυτοί που λένε όχι στις επενδύσεις», ανέφερε «το έγκλημα, οι τρομοκράτες, οι κουκουλοφόροι» και οι υποστηρικτές τους.
«Σταματήσαμε τη λαθρομετανάστευση, καθαρίσαμε τις γειτονιές με σεβασμό στην ανθρωπία και το νόμο και κάναμε επαναπροωθήσεις», τόνισε.
Έκανε ειδική μνεία στον καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο, που, όπως είπε, μας κάνει περήφανους που είναι έλληνας στην ψυχή και στην παιδεία «πιό Έλληνας από αυτούς που τον βρίζουν, τους νεναζί και αυτούς που καίνε την ελληνική σημαία».
Παράλλήλα, τόνισε «δίνουμε τη μάχη των ιδεών» και πως ο κομματικός μηχανισμός είναι «πιο μάχημος».
Ανέφερε ότι «συσπειρώνουμε τα μέλη μας και δυνάμεις που δεν ήταν μαζί μας», κάνουμε ένα νέο βήμα ανανέωσης της παράταξης
Στην κυβέρνηση αλλά και στη Ν.Δ. ανέμεναν με ενδιαφέρον την ομιλία του Αντ. Σαμαρά κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που θα εκλέξει τον νέο γραμματέα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου